Over de website ::


 De foto hierboven is uit “De laars en zijn sok” van Herbert Achternbusch door Hollandia, regie Johan Simons, met Betty Schuurman en Peter Paul Muller, als respectievelijk de man en de vrouw. In 1995 te zien in een lege fabriek ‘De Vrede’ in West – Knollendam. Voordat ik digitale foto’s maakte en alles dus nog voornamelijk op “geforceerd” kleinbeeld zwart wit film vastgelegd werd.

Ruim veertig jaar maak ik foto’s, het grootste deel daarvan is gerelateerd aan, of exclusief voor, podiumkunsten in alle disciplines.

In al die jaren heb ik enorm veel  mooie voorstellingen, uitvoeringen, performances gezien en gefotografeerd voor uiteenlopende makers en gezelschappen. Een aantal gezelschappen en makers zijn essentieel geweest voor mijn ontwikkeling als fotograaf en misschien ook wel als mens. Daar is dit dus geen resume van.

Ik heb niet gepoogd een overzicht te maken van mijn werk, los van de vraag of een website daar geschikt voor is, er bleek geen beginnen aan. Dit is dus geen ontsluiting van mijn archief met ruim 1 miljoen analoge en digitale foto’s. Het kiezen was eigenlijk onmogelijk, er is dus heel veel niet te zien wat wel de moeite waard is, excuses daarvoor.

De keuze is voornamelijk op recenter werk (de afgelopen 10 jaar) gevallen, met af en toe een uitstapje naar ouder materiaal als “sentimental journey”. Theater is een vluchtig medium dat is wellicht dan ook onderdeel van haar schoonheid.. Theater is, in die zin net als een foto, in “het moment”.

Mijn dank aan al diegenen die mij het vertrouwen schonken om mijn ‘ding’ te doen, ze zijn door mij, hoop ik, niet teleurgesteld.

De op de foto afgebeelde personen worden niet expliciet genoemd, wel staan ze meestal vermeld in de onderliggende metadata, mocht ik ergens een titel of naam verkeerd hebben dan hoor ik het graag. Wie meer wil weten over wie, wat of hoe op de foto’s mag me altijd mailen of bellen.

Een opdracht of oriënterend gesprek is overigens ook welkom….

Ben,

Amsterdam, mei 2020